William Thackeray: Some Important MCQs

William Thackeray: Some Important MCQs
01. Who is William Thackeray?
a. A Painter
b. A Novelist
c. A Musician
d. A Player
Answer: b. A Novelist
02. When was William Thackeray born?
a. 1800
b. 1811
c. 1821
d. 1832
Answer: b. 1811
03. What is the date of birth of William Thackeray?
a. 18 July 1800
b. 18 July 1811
c. 18 July 1821
d. 18 July 1832
Answer: b. 18 July 1811
04. William Thackeray was born in:
a. China
b. America
c. England
d. India
Answer: d. India
05. Where was William Thackeray born?
a. New York, America
b. London, England
c. Calcutta, India
d. Paris, France
Answer: c. Calcutta, India
06. What is the full name of William Thackeray?
a. William Thackeray
b. David Thackeray
c. William Makepeace Thackeray
d. Thomas Thackeray
Answer: c. William Makepeace Thackeray
07. Which prestigious university did William Thackeray attend?
a. Jawaharlal Nehru University
b. Patna University
c. Banaras Hindu University
d. Cambridge University
Answer: d. Cambridge University
08. There was a close friendship between William Thackeray and:
a. Eliot
b. Hardy
c. Bronte Sisters
d. Dickens
Answer: d. Dickens
09. Which continent was traveled extensively by William Thackeray?
a. Europe
b. Africa
c. Asia
d. America
Answer: a. Europe
10. William Thackeray's reputation rests chiefly on:
a. Barry Lyndon
b. The Rose and the Ring
c. Vanity Fair
d. The Book of Snobs
Answer: c. Vanity Fair
11. William Thackeray is often compared with:
a. Charles Dickens
b. Jane Austen
c. George Eliot
d. Thomas Hardy
Answer: a. Charles Dickens
12. William Thackeray is also known for his:
a. Painting
b. Sculpture
c. Music
d. Acting
Answer: a. Painting
13. William Thackeray was associated with:
a. Romanticism
b. Realism
c. Modernism
d. Transcendentalism
Answer: b. Realism
14. What pseudonym did Thackeray use?
a. George Eliot
b. Lewis Carroll
c. Boz
d. Michael Angelo Titmarsh
Answer: d. Michael Angelo Titmarsh

Comments

Popular posts from this blog

God Sees the Truth, but Waits: Objective Questions

English Language & Indian Culture (BA I Yr.- FC: English)- Objective Type Question-Answer of all Five Lessons

Tree by Tina Morris: A Summary