MCQ: The Selfish Giant by Oscar Wilde

Multiple Choice Questions on The Selfish Giant by Oscar Wilde

01. ‘The Selfish Giant’ is:
a. A play
b. A poem
c. A Story
d. A novel
Ans: c. A Story
02. ‘The Selfish Giant’ is a composition by:
a. Robert Frost
b. Tolstoy
c. Ruskin Bond
d. Oscar Wilde
Ans: d. Oscar Wilde
03. The writer of the story ‘The Selfish Giant’ is:
a. Tolstoy
b. Oscar Wilde
c. O. Henry
d. Gorky
Ans: b. Oscar Wilde
04. When was Oscar Wilde born?
a. 1851
b. 1852
c. 1853
d. 1854
Ans: d. 1854
05. Where was Oscar Wilde born?
a. New York
b. London
c. Dublin
d. Moscow
Ans: c. Dublin
06. ‘The Selfish Giant’ was first published in:
a. 1888
b. 1889
c. 1890
d. 1891
Ans: a. 1888
07. ‘The Selfish Giant’ is included in Wilde’s collection of stories named:
a. The Happy Prince and Other Tales
b. Panchtantra
c. Mansarovar
d. Lamb’s Tales From Shakspeare
Ans: a. The Happy Prince and Other Tales
08. When did the children go to the Giant’s garden?
a. Night
b. Morning
c. Afternoon
d. Evening
Ans: c. Afternoon
09. Giant’s garden was a:
a. Small garden
b. Unattractive garden
c. Large and lovely garden
d. Dry garden
Ans: c. Large and lovely garden
10. How many peach-trees were there in Giant’s garden?
a. Ten
b. Eleven
c. Twelve
d. Fourteen
Ans: c. Twelve
11. The Giant’s garden was full of:
a. Green grass
b. water
c. Animals
d. Thorns
Ans: a. Green grass
12. What was the name of the Giant’s friend?
a. Spanish Ogre
b. Cornish Ogre
c. English Ogre
d. Indian Ogre
Ans: b. Cornish Ogre
13. The Giant had stayed with his friend Cornish Ogre for:
a. Four years
b. Five years
c. Six years
d. Seven years
Ans: d. Seven years
14. When the Giant came back after seven years, what did he see?
a. The old men sitting in the garden
b. The women weeping in the garden
c. The children playing in the garden
d. The goats grazing in the garden
Ans: c. The children playing in the garden
15. What happened when the Giant cried in a very gruff voice?
a. The old men ran away
b. The women ran away
c. The children ran away
d. The goats ran away
Ans: c. The children ran away
16. ‘My own garden is my own garden’ is the statement of:
a. The story teller
b. The selfish Giant
c. A villager
d. An old lady
Ans: b. The selfish Giant
17. Who built a high wall all round the garden?
a. The story teller
b. The selfish Giant
c. A villager
d. An old lady
Ans: b. The selfish Giant
18. The Giant built a high wall all round the garden to:
a. Keep the birds out of the garden
b. Keep the horses out of the garden
c. Keep goats out of the garden
d. Keep the outsiders out of the garden
Ans: d. Keep the outsiders out of the garden
19. On the high wall the selfish Giant put up a:
a. Sword
b. Shield
c. Notice-board
d. Spear
Ans: c. Notice-board
20. What was written on the notice board of the Giant?
a. Trespassers will be rewarded
b. Trespassers will be punished
c. Trespassers will be appreciated
d. Trespassers will be prosecuted
Ans: d. Trespassers will be prosecuted
21. The Giant was:
a. Very selfish
b. Very cunning
c. Very clever
d. Very helpful
Ans: a. Very selfish
22. The children in ‘The Selfish Giant’ tried to play:
a. In other garden
b. on the school playground
c. on the road
d. on the bridge
Ans: c. on the road
23. The children in the story ‘The Selfish Giant’ did not like the new place of playing because:
a. The road was dusty
b. The road was full of hard stones
c. Both a and b
d. The road was narrow
Ans: c. Both a and b
24. Which season was there in the Giant’s garden when it was spring all over the country?
a. Summer
b. Winter
c. Spring
d Autumn
Ans: b. Winter
25. In the Giant’s garden the trees forgot to:
a. Dance
b Bear fruit
c. Sing
d. Blossom
Ans: d. Blossom
26. A beautiful flower of the Giant’s garden slipped back into the ground:
a. On seeing the high walls
b. On seeing the empty garden
c. On seeing the Giant
d. On seeing the notice-board
Ans: d. On seeing the notice-board
27. Who were the only people that were pleased to see the condition of the Giant’s garden?
a. North Wind and the Hail
b. The Snow and the Frost
c. The giant
d. Children
Ans: b. The Snow and the Frost
28. What did the Snow do?
a. Covered up the grass with white cloak
b. Painted all the trees silver
c. Roared all day about the garden
d. Rattle on the roof of the castle
Ans: a. Covered up the grass with white cloak
29. What did the Frost do?
a. Covered up the grass with white cloak
b. Painted all the trees silver
c. Roared all day about the garden
d. Rattle on the roof of the castle
Ans: b. Painted all the trees silver
30. Who invited the North Wind to stay with them?
a. The Snow
b. The Frost
c. Both a and b
d. The Giant
Ans: c. Both a and b
31. The North Wind was wrapped in:
a. Blanket
b. Quilt
c. Shawl
d. Furs
Ans: d. Furs
32. What did the North Wind do?
a. Covered the grass with white cloak
b. Painted the trees silver
c. Roared all day about the garden
d. Rattle on the roof of the castle
Ans: c. Roared all day about the garden
33. What did the Hail do?
a. Covered the grass with white cloak
b. Painted the trees silver
c. Roared all day about the garden
d. Rattled on the roof of the castle
Ans: d. Rattled on the roof of the castle
34. The Hail was dressed in:
a. White
b. Grey
c. Silver
d. Black
Ans: b. Grey
35. The breath of the Hail was like:
a. Ice
b. Dust
c. Air
d. Water
Ans: a. Ice
36. The Autumn did not give golden fruit to the Giant’s garden because:
a. There were no children
b. There were huge walls
c. There was a notice board
d. The Giant was too selfish
Ans: d. The Giant was too selfish
37. One morning the Giant heard the music of:
a. King’s musicians
b. Children
c. A little linnet
d. A band party
Ans: c. A little linnet
38. From where did the children creep in the Giant’s garden?
a. Through a little hole in the wall
b. Through the door
c. Through a window
d. By climbing the wall
Ans: a. Through a hole in the wall
39. The trees of the Giant’s garden were so glad to have:
a. The children back again
b. The birds back again
c. The musicians back again
d. The animals back again
Ans: a. The children back again
40. Who was standing at the farthest corner of the Giant’s garden?
a. A lamb
b. A little boy
c. A dwarf
d. A goat
Ans: b. A little boy
41. The little boy could not reach up to the branches of the tree because he was:
a. Too weak
b. Too fat
c. Too tiny
d. Too lazy
Ans: c. Too tiny
42. Seeing the Giant the children:
a. Began to dance
b. Began to weep
c. Ran away
d. Began to laugh
Ans: c. Ran away
43. The little boy did not see the Giant coming because:
a. He was blind
b. His eyes were full of tears
c. He was sleeping
d. He was playing
Ans: b. His eyes were full of tears
44. The little boy of the story ‘The Selfish Giant’ kissed:
a. The tree
b. His brother
c. The Giant
d. His mother
Ans: c. The Giant
45. Who knocked down the wall of the Giant’s garden?
a. The children
b. The villagers
c. The Giant
d. The little boy
Ans: c. The Giant
46. The people found the Giant playing with:
a. The lambs
b. The flowers
c. The buds
d. The children
Ans: d. The children
47. Every afternoon the children came and played with:
a. The little boy
b. The Giant
c. The trees
d. The gardener
Ans: b. The Giant
48. Years went over and the Giant became:
a. Very young
b. Very old
c. Very strong
d. Very experienced
Ans: b. Very old
49. ‘The children are the most beautiful flowers of all’. It is the statement of:
a. The Giant
b. The teacher
c. The saint
d. The preacher
Ans: a. The Giant
50. Who was the little child in the story ‘The Selfish Giant’:
a. Devil
b. Satan
c. Jesus
d. Adam
Ans: c. Jesus

Comments

Popular posts from this blog

English Language & Indian Culture (BA I Yr.- FC: English)- Objective Type Question-Answer of all Five Lessons

God Sees the Truth, but Waits: Objective Questions

The Axe: Objective Type Questions